/, Uređenje ormana/1 ORMAN I 4 GODIŠNJA DOBA

1 ORMAN I 4 GODIŠNJA DOBA

2018-11-02T19:34:44+00:00

Kako u orman da se spakuju sva 4 godišnja doba?

Izazov je veliki: 4 godišnja doba u 1 orman da stanu, a da se stvari ne prenose iz prednjeg u zadnji plan ormana! Kažeš: „Nemoguće je“, a zapravo se pitaš, „kako ovo može da se postigne?“

Ovo pitanje mi stalno postavljaju klijenti sa velikom sumnjom da je to moguće. Pišem ovaj tekst sa željom da ti pomognem i otkrijem kako je to lako izvesti. Obično se nakon pripreme ormana za sezonu u njemu vrlo brzo od reda ponovo dođe do nereda.

Zašto je to tako?

U ormanu ima previše stvari koje guše i zatrpavaju prostor, a za red je neophodno da garderoba diše. Kako se ne bi stvarala gužva, poželjno je izneti svu odeću koja se neće koristiti u novoj sezoni. Kada se jednom oslobodiš viška stvari, nema potrebe da odmah posegneš za kupovinom novih komada.

Znam da uticaji koji dolaze sa različitih strana lako prizovu želju za kupovinom. Ukoliko se ipak odlučiš za kupovinu, moraš ostaviti adekvatan prostor za ono što je potrebno.

Za 4 godišnja doba u 1 ormanu važno je:

  • Pravilno raspoređivanje stvari
  • Odbacivanje nepotrebnog
  • Održavati red i čistoću
  • Pametna kupovina

5 SAVETA KAKO SPAKOVATI 4 SEZONE U 1 ORMAN

Da se ne bi ponavljala ista šema izbaci – ubaci, premesti iz vidljivog u nevidljiv deo ormana, potrebno je ispoštovati pravilo manje je više. Postoji puno načina da sve sezone stanu uredno i pregledno u jedan orman. Evo mojih 5 favorita:

KORPE su dobro poznati elementi u svakom domu, ali su i veoma atraktivni i koloritni ukrasi. U korpe se mogu odlagati razni sitni detalji, marame, veš, šalovi, oprema za trening, pantalone…

STARI SANDUCI, KOVČEZI ILI RUSTIČNI KOFERI takođe mogu biti dobar način da se odlože stvari koje se svakodnevno ne koriste. Oni su praktični, a u prostoru izgledaju dekorativno. Mogu se ukrasiti određenim tehnikama redizajna i ukrasnim elementima, time se postiže dvostruki efekat – ulepšan je deo životnog prostora i sklonjen je višak odeće.

FIOKE su mesta gde se može uredno i jasno odložiti. Nije potrebno da se koriste po ustaljenoj šemi. Fioke pomažu da u ormaru deo za ofingere ostane slobodan za svu odeću koja se koristi sad i za onu koja je prisutna u sva 4 godišnja doba.

VRSTA GARDEROBE koja se može koristiti u sva 4 godišnja doba idealno je rešenje za smanjenje gužve. Takvi komadi su zlato svakog ormana. Jasno je da ima onih stvari koje su posebno namenjene svakom godišnjem dobu, ali iz ličnog iskustva znam da sam rešila gužvu onog dana kada sam počela da biram one stvari koje su nosive u sve 4 faze godine. Tako sam znatno rasteretila prostor ormana i rešila pitanje zadnjeg plana.

ROLANJE odeće je ubedljivo najadekvatniji način slaganja koji pritom omogućava da se prostor ormana iskoristi maksimalno. Rolaj odeću kako bi moglo sve uredno da stane. Ovaj način takođe održava orman urednim i preglednim, zauvek.

Nek sve ostane pregledno i deluje zavodljivo. Tvoj orman treba da inspiriše i motiviše.

Moja je vizija da svaki orman ispriča svoju autentičnu priču. Praktično i jednostavno svaki, baš svaki orman govori svojim jezikom i želim da živi svoju suštinu. Sigurna sam da izbor pravih komada odeće pruža osećaj zadovoljstva i podrške u svakodnevici.

Poenta je da vidiš šta sve imaš u ormanu. Kada se praktičnost poveže sa ličnom kreativnošću i maštom, igrarije, lepota uređenja ormana i propratnih elemenata predstavljaju čisto uživanje.

I zapamti, nije važna količina garderobe koju poseduješ već efekat koji njome postižeš.

Zato, kupuj pametno!

MK

Ako imaš poteškoća da urediš orman ili ti je potreban neki drugi savet na temu garderoba i kupovina, želiš da dizajniraš život po svojoj meri, a ne znaš kako, prijavi se za moju radionicu ili pogledaj mogućnosti individualnih programa.

PROGRAM OD NEREDA DO REDA U ORMANU  OVDE 

ORMANOTERAPIJA INDIVIDUALNI PROGRAMI  OVDE 

BESPLATAN PRIRUČNIK

U 5 koraka od nereda
do reda u ormanu

Upiši svoj imejl i preuzmi priručnik, i da znaš umem pismom da iznenadim.
PREUZMI PRIRUČNIK
Priručnik
close-link

Prijavi se na Newsletter

Šaljem pisma iznenađenja, ako želiš da te pismom iznenadim upiši se u adresar MK
Prijavi se
close-link