//KAKO BIRATI VENČANICU

KAKO BIRATI VENČANICU

2019-04-19T16:41:15+00:00

Haljina prvo treba da zaseni tebe!

Ne mogu da dam odgovor na ovu temu, a da se se ne osvrenem na svoj celokupni rad, nije samo venčanica ta koju treba pravilno birati, svaka stvar u tvom ormanu zaslužuje podjednaku važnost. Venčanje je poseban dan, obeležava ulazak u jedno novo životno razdoblje, istina je zaslužuje ono najbolje.

Izbor prave može biti stres ili zabava, a organizacija samog događaja ume biti veoma naporna. Previše uputa, puno želja, treba odgovoriti na popriličan broj zahteva, zato neka haljina dođe na kraju. Žena sanja svoju savršenu haljinu u kojoj želi reći sudbonosno „DA“. Neko jasno zna šta za taj dan želi, neko jednostavno ne zna, i nije se tom temom bavio.

Zato predlažem osmisli prvo: prostor, stil venčanja, enterijer, dekoraciju, frizuru tačno onu koja odgovara tvom licu, šminku i cipele, kad se sve to odredi, bira se venčanica.

U njoj prvo moraš zaseniti sebe! Zato je neophodno da to bude haljina koju ćeš da voliš tog dana ali i posle trideset godina! Do te mere mora da rezonuje sa tobom. Tvoja reč treba da bude prva i poslednja. Nema kompromisa ili jeste ili nije to ta, „za sva vremena“.

Gledaj srcem, a ne očima!

Trudi se da osetiš, a ne vizuelno da posmatraš, pravi izbor se oseća. U njoj treba da se osećaš udobno i posebno. Daj sebi dovoljno vremena, ne žuri. Traži za sebe ono što si zamislila. Probaj ono što možda nikada ne bi. Očekuj neočekivano. Budi strpljiva izbor je orgoman, moda promenjiva, ali tvoja autentičnost je sigurna, zato slušaj i prati svoj glas. Ne zaboravi, ne osvajaš haljinom – osvajaš energijom kojom zračiš dok je nosiš.

Preporučujem da ideš odmah direktno u salone, ne gledaj haljine na fotografijama, nikad i nikako. Zamisli svoju idealnu haljinu, nije ti potrebna slika, važno je da u sebi osetiš šta je to što želiš.

Veoma je važna komunikacija sa prodavcima u salonima. Njihovo iskustvo ima veliku vrednost, oni jako dobro znaju da procene šta tvom telu može dobro da paše. Razmena sa njima je važan deo, budi otvorena reci bez srama šta želiš šta si zamislila, koji stil tražiš odmah sve kaži pre nego počnu da ti pokazuju moraju da razumeju jasno šta ti želiš. Zato slobodno polako i bez žurbe prvo komuniciraj. Ogledalo nije uvek pravo merilo, zato slikaj se i poziraj sama sebi i kroz fotografije ili video snimke ćeš stvoriti realniju predstavu o tome kako ti haljina stoji i da li je uopšte fotogenična.

Na dan probe obrati pažnju na veš koji nosiš, on može pokvariti ceo utisak. Ponesi svoje cipele, našminkaj se, imaj urednu frizuru, približno onoj koju si već oderila.

Veruj, društvo ti nije potrebno, u potragu kreni sama. Neka to bude tvoj sastanak sa sobom. Zašto?

Zato što pratnja uvek ima šta da kaže, svaka mama, drugarica, sestra ili buduća kuma ima svoju viziju tebe, a tebi je za pravi izbor najmanje od svega potrebno da te tuđa vizija zbunjuje. Dakle preporučujem kreni sama i o haljini sa drugima „ne pričaj“ sve dok ne dođeš do trenutka pronašla sam. Kad postaneš sigurna da si napravila pravi izbor uključi ako želiš i ima potrebe i druge.

To je tvoja haljina i tvoj dan.

Inspirisana temom Žena u meni Ženi u tebi otkriva,

poželela sam da dam svoj mali doprinos i otkrijem kako sam za sebe birala, haljinu za specijalan dan. Tražila sam je sama, to je bila moja potraga i moj dan. Nikada sebe nisam zamišljala u toj ulozi, „ja mlada“, zato sam je u tišini tražila sama. Videla sam ono što drugi nisu. Moja se venčanica nije dopadala nikom iz mog okruženja, istina je mislili su da sam pogrešila i da je haljina previše obična. Ali na dan čarobnog događaja, sijala sam kao sunce. On se ponovo zaljubio, a svi koji su bili prisutni i dan danas mi govore: „Bila si najlepša mlada“.

Ja znam istinu, znam i zašto je tako. I za taj dan izabrala sam da budem svoja, sebi dosledna. Za sebe uvek hrabro biram, slušam i pratim svoj glas, za mene je to jedino pravo. Želim da i ti da daš sebi slobodu i za sebe biraš slušajući svoj glas.

Podršku za ovaj tekst mi je pružio salon venčanica DAR. Zahvaljujem se na saradnji i pruženoj prilici da još jednom prođem kroz ovo iskustvo potrage spremna izgovorim sudbonosno DA, ovog puta izgovorila sam ga sebi.

Nastavak ovog teksta sledi u vlogu…

MK

SALON VENČANICA DAR

BESPLATAN PRIRUČNIK

U 5 koraka od nereda
do reda u ormanu

Upiši svoj imejl i preuzmi priručnik, i da znaš umem pismom da iznenadim.
PREUZMI PRIRUČNIK
Priručnik
close-link

Prijavi se na Newsletter

Šaljem pisma iznenađenja, ako želiš da te pismom iznenadim upiši se u adresar MK
Prijavi se
close-link