//KAKO ODREDITI BASIC KOMADE ODEĆE

KAKO ODREDITI BASIC KOMADE ODEĆE

2019-03-06T09:40:08+00:00

Basic komad odeće je tako reći prvi komad prilikom izbora odevne kombinacije, „osnova za dalje“.

To je ono bez čega se ne može, ako kuća ne može da se gradi bez temelja, tako se ni basic jednog ormana ne može graditi bez temelja, basic komadi odeće su stvari koje se lako kombinuju uz sve ostalo, one su temelj u ormanu.

Kako drugačije da započnem post nego pitanjem: Šta za tebe predstavlja basic komad odeće?

Ponekad odgovor na ovo pitanje nije lako dati, zato što se uglavnom o toj temi ne razmišlja nego jednostavno impulsom određuje, kupuje i oblači. Važno je s vremena na vreme, napraviti presek sesti i razmisliti, istraživati i pozabaviti se temom. Zaista za pravo rešenje potrebni su razmišljanje, fokus i vreme. U svemu što radim polazim sa pozicije, za mene je ovo, a šta je za tebe važno, to ti meni reci.

Zato ovim tekstom želim da podstaknem i dam smernice kako odrediti šta je basic odeća za svakog ponaosob, rećiću šta je basic sadržaj mog ormana.

Kada za sebe biram, biram uvek stavari koje su pogodne za sve prilike, tako reći imaju široku primenu, mogu da se koriste uvek i zauvek. Jednostavnost je moj izraz, klasliku povezujem sa detaljima, obično spajam sa neobičnim, zato je basic odeća u mom ormanu od uvek i zauvek:

  • bela majca
  • bela košulja
  • farmerke
  • sako – klasičan
  • haljina – A kroja

Ove stvari stalno imam u garderobi to su moji favoriti, bez njih ja ne mogu. Volim detalje koji osvajaju oko posmatrača. Akcenat stavljam na jednom odevnom predmetu, dok sve ostalo ima ulogu da prati i naglasi ono što želim. Kombinujem jednostavno i neobično tako gradim svoj stil – to je moj temelj.

TVOJ ORMAN (TO) SI TI

Šta je to što uvek imaš od garderobe, bez čega ne možeš? U odgovoru na ovo pitanje kriju se tvoji basic komadi odeće.

Nije sve za svakog i nije svako za sve, zato sedi ispred svog ormana, gledaj i razmisli. Ti određuješ, ti biraš. Najčešće to budu stvari koje se rado nose, to su one kojima se iznova i sa zadovoljstvom vraća. Nije poenta robovati trendovima, voditi se tuđim primerom i pravilima, bitno je tražiti, a ko traži taj i pronađe. Kroz eksperimentisanje i isprobavanje pronalazi se pravo rešenje i dobija odgovor.

Basic komadi odeće su oni na koje se uvek može nadovezati sve drugo. Ja bez bele majce ne mogu, za mene je ona sve, a za tebe šta je?

Na internetu sve vrišti od saveta ideja i predloga kako da i must have, to je sjajno, ali ne i nužno za primenu. Potraga za inspiracijom i idejom nije puko preslikavanje, već je pokret ka buđenju mašte, nešto može biti sjajno i da odlično izgleda, ali ako ne rezonuje sa mnom to nije za mene. Ne kopiraj, pokaži sebe svetu kroz svoj lični izraz. U svakoj igri u životu glavni lik si ti, nemoj to zaboraviti.

Moj predlog:

Za početak najbolje  je početi od sebe tako što se prati lični impuls. Od velikog značaja je da se posmatra u kojoj odeći se više, a u kojoj manje sebi dopadaš, koji je to komad koji čini da sijaš. Kada oči zacakle dok gledaš odraz u ogledalu, tad znaš to je ono pravo.

To je zapravo basic komad odeće, osnova za dalje, prvi korak prilikom izbora odevne kombinacije.

Poželjno je da se u ormanu nalaze klasični komadi odeće. Zašto?

Zato što ona ima mogućnost da se gradi. Kada imaš jednostavan komad odeće baš njega uvek možeš lako da upotpuniš detaljem. To je ono što može da se nadograđuje, lako kombinuje, prebacuje iz jedne u drugu funkciju.

Klasika se lako povezuje sa drugim odevnim predmetima koje diktira trend. Poenta je da se pronađe lični autentični pečat za svaku priliku u svakoj odevnoj kombinaciji. Neke naizgled dosadne stvari jasnom namerom učine se zanimljivim i dopadljivim, ali neke već autentične komade teže je kombinovati u jednom skupu, a da se ne desi efekat „preterano“. O tome treba razmišljati i napraviti pravu meru.

Ja znam šta je to bez čega ne mogu, želim da i ti otkriješ šta je to za tebe. Od čega počinješ i sa čim završavaš svoje oblačenje.

Da zaključim basic komadi odeće su oni jednostavni, klasični, primenjivi za različite prilike, oko njih se lako gradi dalji izraz autentičnosti! Zato prati svoj impuls i sigurna sam nećeš pogrešiti.

Ukoliko imaš pitanja nedoumice ili poteškoće prilikom sređivanja ormana, možeš me kontaktirati  OVDE

Srdačno,

MK

BESPLATAN PRIRUČNIK

U 5 koraka od nereda
do reda u ormanu

Upiši svoj imejl i preuzmi priručnik, i da znaš umem pismom da iznenadim.
PREUZMI PRIRUČNIK
Priručnik
close-link

Prijavi se na Newsletter

Šaljem pisma iznenađenja, ako želiš da te pismom iznenadim upiši se u adresar MK
Prijavi se
close-link