KAKO SE KUPUJE STIL

2019-05-17T11:58:14+00:00

Prema načinu odevanja, spajanjem i kombinacijom određenih komada garderobe, osoba gradi lični izraz, tako reći „stil“

Stil je ono što govori o ličnosti prema načinu odevanja, načinu života i ostalih komponenti. Često čujem kako kažu: „Ova osoba je od stila“, to zapravo znači, da je neko uspeo da uskladi sve norme, tako da kada se spoje u jednu odevnu kombinaciju budu u skladu.

Kada znaš šta ti dobro stoji, u kakvoj odeći se osećaš dobro, šta je ono što te opisuje i naspram toga praviš izbor, to je pravi put za građenje autentičnog stila.

Da li se stil kupuje? Da, stil se kupuje. Sve što za sebe biraš govori o tebi, zato biraj pametno, jasno i u skladu sa sobom. Istina je, niko nije ono što nosi, ali je od velike važnosti znati, da se kroz odabir komada odeće šalje poruka svetu, ta poruka treba biti u skladu sa identitetom. Dakle, stil je ono što se kupuje.

Zašto nekim osobama ide lakše, a nekim teže?

U pitanju je „hrabrost“. Jedni imaju hrabrost da izađu iz okvira poznatog, a drugi ne. Može li drugačije? Tvrdim da može, pametna kupovina je veština i može se savladati, a stil je ono što se gradi.

Sobzirom da se uglavnom prilikom kupovine biraju uobičajeni i poznati komadi odeće ili aseksoara, oni koji se nose svakog dana. Kupuje se na prvi impuls uz misao „ovo je sigurica“.

Važno je kupiti ono što ti treba, a ne ono što već imaš, na taj način se zaustavlja krug sakupljanja i ponavljanja.

Stil čine detalji, izbor detalja je veliki, ti biraš koji su oni koji rezonuju sa tobom, da li su oni trendi ili klasi, koje vrste i da ne nabrajam, ali sve je bitno. Naučiti da biraš prema sebi, nije lak zadatak, ali nije ni nemoguća misija, i baš zato govorim na ovu temu, zapamti:

 Gužva u ormanu nestaje, kada prestane pogrešno da se kupuje.

Strah od greške, je nešto što često čujem od svojih klijenata, „plašim se da ću pogrešiti, i zato uvek biram ono poznato. Da bi se ova navika promenila, potrebno je igrati se u prodavnicama, isprobavati, kombinovati, posmatrati i birati pažljivo. Ne mora da se kupi, ali mora da se proba. Zapamti strah od greške je siguran put ka pogrešnoj kupovini.

Kada je reč o stilu nema greške, ono što je bitno je pitanje: „kako pronaći svoj izraz?“, na to pitanje dobije se odgovor kada shvatiš ko si ti, tad znaš i kakav je tvoj stil. Lepotu izraza kroz odevanje čine detalji. Koji su to važni detalji koji daju WOW efekat:

Frizura, nakit, veš, obuća, čarape, tašna, kaiš, to je sve ono na šta treba obratiti posebnu pažnju. Biraj prema sebi.

Vežbaj, uči, pogledaj kako to rade druge žene, ako je teško, za početak kopiraj. Ponesi sliku u prodavnicu, obuci se po njoj i posmatraj kako to tebi stoji. Kako se u toj kombinaciji osećaš? Razmišljaj!

Osobe koje imaju svoj izgrađeni način odevanja, obično su posvećene, razumeju se u tred i modu, poznaju sebe i žive u skaladu sa sobom. Nema tu mnogo mudrosti, pronađi šta je to što opisuje tebe i drži se toga. Kada nosiš ono u čemu se dobro osećaš, sijaš. Autentičnost je sklad između, ličnosti i odeće.

Nekim osobama je teško da uvide, jednostavno ne znaju kako, i baš zato postoje oni koji se time bave, kako bi pomogli obučili i pokrenuli da se razvije i gradi lični pečat.

Stil je jedno, a trend nešto drugo,

da se razumemo, nemoj mešati te dve stvari. Lični stil i trend mogu ići ruku pod ruku, ali i ne moraju. Modne blogerke su trendi dame, koje promovišu novine u modnoj industriji. Njihov je posao da obaveštavaju o trendovima i novim proizvodima, a tvoj posao je da znaš šta od toga ide, a šta ne ide uz tebe.

Kada jednom ovoj temi daš značaj, posvetiš se i spoznaš ko si ti, u svetu mode i garderobe, više nikad nećeš doći u situaciju da nasumice i pogrešno kupuješ.

Zapamti, stil čini sve ono što se kupuje, zato kupuj pametno, biraj potrebno, spreči stvaranje gužve u ormanu, naravno i životnom prostoru.

MK

BESPLATAN PRIRUČNIK

U 5 koraka od nereda
do reda u ormanu

Upiši svoj imejl i preuzmi priručnik, i da znaš umem pismom da iznenadim.
PREUZMI PRIRUČNIK
Priručnik
close-link

Prijavi se na Newsletter

Šaljem pisma iznenađenja, ako želiš da te pismom iznenadim upiši se u adresar MK
Prijavi se
close-link