OD NEREDA DO REDA U ORMANU 2019-03-07T11:21:04+00:00

OD NEREDA DO REDA U ORMANU

Sređen orman sređen život! Pravilno uređenje ormana je tehnika koja se uči i može se savladati. Sredi orman jednom zauvek! 

PRIJAVI SE ZA PROGRAM

KAKO OVAJ PROGRAM FUNKCIONIŠE?

Uređenje doma počinje sređenim ormanom. Program od nereda do reda rezultat je višegodišnjeg učenja, rada i ličnog razvoja koje me je dovelo do zaključka da – svaka promena u domu kreće upravo iz ormana. Osmišljen je tako da pruži uvid u greške koje nastaju prilikom sređivanja ormana.

Ovaj program pruža jasne i praktične savete kako izbeći greške koje nastaju prilikom sređivanja ormana. Analizira se uzrok koji dovodi do (NE) reda u njemu. Razumevanje važnosti i neophodnosti uređenog ormana. Kada organizuješ orman po svojoj meri, znaćeš kako da urediš svoj životni prostor.

Program je podeljen u tri faze:

Prva faza upoznavanje sa temom i značajem ormana u životnom prostoru. U ovoj fazi radi se na tehnikama koje podstiču oslobađanje od stvari koje više „nisu tvoje“. Za uredan orman potrebno je izneti sve suvišno iz njega. To je početak reda.

Druga faza se sastoji iz praktičnog rada i vežbi koje imaju za cilj da daju odgovore i otvore put ka ormanu po tvojoj meri. Ove vežbe će otkriti probleme i dovesti do potrebnog rešenja. U ovoj fazi rade se načini slaganja i odlaganja. Dobićeš jasne smernice i alate kako organizovati orman tako da govori tvojim jezikom.

Treća faza i završetak programa, posvećena je održavanju novog izgleda i reda. Uči se: zakon pametne kupovine, koja je preduslov za uredan, sređen i sveden orman.  Primena principa „manje je više“ ( kako izvući maksimum iz onog što se ima), kreiranje sopstvenog stila.

U sve 3 faze otvaraju se teme, jer svako je individua za sebe i nosi svoj izazov. Kroz razmenu sa drugim učesnicima programa brže se stiču uvidi u greške, samim tim lakše se dolazi do rešenja i postiže cilj. Kroz zadatke i razmenu iskustva podstiče se motivacija za rad i akciju.

Uređenje Ormana zahteva: posvećenost, fokus, vreme i strpljenje.

Zato korak po korak i deo po deo uz pomoć zadataka i razmene iskustva podstiče se motivacija za akciju.

ZAŠTO OVAJ PROGRAM?

Zato što daje rezultate, golim okom vidljive.

Zato što je praktičan putokaz kako doći od nereda do reda, korak po korak. Zato što će ti pomoći da te tvoja garderoba podržava i reprenzentuje na najbolji način. Zato što je za uređenje ormana kao i za uređenje celog doma neophodno imati jasan plan i program delovanja. 

Kako?

Kroz pitanja na koja odgovaram, različitim vežbama, upoznavanjem vlastitih rutina daje se rešenje i put ka sređenom ormanu. Zato što znam da pridržavajući se mojih saveta moguće je da orman bude sređen jednom – ZAUVEK!

Napredak se ne dešava dok smo u vrtlogu iste rutine, zato sam tu da vidim problem i pokrenem rešenje.

ZA KOGA JE OVAJ PROGRAM?

Za TEBE koji želiš da orman TEBI služi a ne Ti njemu

Ako spadaš u grupu onih koji „nemaju šta da obuku“

Ako ne znaš da odvojiš potrebno od onog što nije

Ako ne znaš odakle da počneš a želiš promenu i sređen orman

Ako voliš red a ne znaš da ga održavaš

Ako ti je potrebna mentorska podrška i vođenje

Za TEBE je, ako voliš da se družiš i budeš deo grupe posvećenih koji vole da razmenjuju iskustva i da stiču nova

ZA KOGA NIJE OVAJ PROGRAM?

Nije za TEBE ako ti red ne predstavlja ništa u životu

Ako misliš da stanje i stvari u ormanu nisu tvoja „slika i prilika“

Ako je za tebe orman samo komad nameštaja u prostoru

Ako te kreativni i zajednički rad ne motiviše

Ako voliš individualni rad

ŠTA ĆEŠ DOBITI I NAUČITI?

Plan akcije i delovanja uz analizu pojedinačne situacije. Alate, savete, predloge i smernice kako korak po korak stići od nereda do reda u ormanu. Praktične primere načina slaganja i odlaganja garderobe. Tabelu sa 10 zakona pametne kupovine. Listu predloga šta sve može da se uradi sa viškom stvari. Moju podršku znanje i iskustvo.

KO JE PREDAVAČ?

Marija Krsmanović dizajnerka enterijera, urednica i kreatorka za ormane i životni prostor, konsultant, bahov praktičar. Osoba koja voli i pokreće akciju. Kreira, podstiče i ostvaruje promene.

CENA

105EUR
  • Broj mesta je ograničen. Ciklus počinje 11. maja završava se 01. juna 2019. Susreti se održavaju subotom od 17:00h do 19:00h. Nakon prijave dobićeš detaljne upute i ostale informacije vezane za učešće u ciklusu.

Još jednom da rezimiramo šta  ćeš dobiti za ovaj novac:

  • Otkrivanje i prepoznavanje situacije
  • Plan akcije
  • Kako organizovati stvari u ormanu
  • Načine odlaganja i slaganja stvari
  • Podršku tokom trajanja programa
  • Zakone pametne kupovine
  • Alate za održavanje reda

ZAŠTO BAŠ OVAJ PROGRAM

Zato što je ovo program nastao sa jasnom idejom da pokrene promenu i vodi od nereda ka redu. Zato što orman ima veliki uticaj na svakodnevni život. Zato što svaka promena kreće iz ormana. Moje iskustvo mi je dalo uvid da red u enterijeru počinje od reda u ormanu.

Ne veruješ? Probaj i uverićeš se!

DATUM ODRŽAVANJA
11.MAJ 2019. 17h
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

PRIJAVI SE ZA PROGRAM

“Za mene garderober je bio mesto gde se slaže garderoba – i to mnogo komada iste vrste. Majca na majcu, duks na duks, trenerka na tenerku. I onda večita dilema šta obući?

Marija me je naučila, da organizujem garderober tako da prati moje potrebe, a da pritom sve bude funkcionalno i izgleda lepo. U radu sa njom naučila sam šta znači pametna kupovina, da stihijsko gomilanje stvari nije dobro. Garderoba treba da prati mene i moje promene. Naučila sam da kupujem ciljano i svesno. Danas prilikom kupovine znam da kombinujem ono što kupujem sa onim što imam.”

Marija Bulatović

“Marija je dala mnogo praktičnih i lako-primenjivih primera kako da se garderoba pakuje, a opet da to ne oduzima vreme. Suočila sam se sa pitanjima koje ponekad sebi postavim, a onda izaberem da ostavim za neki drugi put: koliko novca ulažemo u garderobu koju u stvari ne nosim, koja mi se i ne sviđa baš sasvim, koliko stvari uopšte i ne nosim i kako mi je uređen garderober kao posledica viška stvari koje su višak. Na kraju koliko je nama prirodno i zgodno kako držimo stvari, a kako smo naučili da treba. Posle par Marijinih kratkih i efektnih pitanja i instrukcija, sa lakoćom sam sredila moj postojeći orman da ni ja ne verujem koliko je uredniji praktičniji u odnosu na ranije. ”

Milana Milošević, PhD student School of Electrical Engineering

“Moram priznati da sam radionicu propratila sa velikim interesovanjem. Meni je predstavila nešto novo, zanimljivo i poučno. Nadogradila sam neka svoja razmišljanja. Svako od nas ponekad nesvesno zaluta u ćorsokak i samo mali podsticaj može pomoći da se vrati na pravi put.

Tvoja radionica pažljivom slušaocu otvara vrata da učini nešto za sebe, a samim tim krenu dalje.”

Dragana Todorović, penzioner
BESPLATAN PRIRUČNIK

U 5 koraka od nereda
do reda u ormanu

Upiši svoj imejl i preuzmi priručnik, i da znaš umem pismom da iznenadim.
PREUZMI PRIRUČNIK
Priručnik
close-link

Prijavi se na Newsletter

Šaljem pisma iznenađenja, ako želiš da te pismom iznenadim upiši se u adresar MK
Prijavi se
close-link