PANEL 4 – KAKO BIZNIS DA PROHODA

2018-11-02T19:59:14+00:00

Bodrimo malce, a da li bodrimo i sebe?

Kada beba pravi prve korake, ima samo jedan cilj – da ostane uspravna i postigne balans. Za stabilan hod potrebno je vreme. Tako je i sa poslom, zar ne? Sigurna sam da je svako imao priliku da prati proces prohodavanja kod beba. To je izuzetno zabavan period. Tim trenucima se svi raduju i svi im tapšu, pa beba pravi prve korake! Cela porodica je bodri i kliče: „BRAVO, BRAVO!”

Hajde da naučimo da to iskustvo implementramo u svaki naš korak na putu do ostvarenja. Kličem i tapšem, bodrim i uzvikujem: „BRAVO, BRAVO!” Padni ustani: „BRAVO, BRAVO!”

Prohodavanje je zabavno i uzbudljivo. I zato, ne drami, nego se seti da se niko se nije naučen rodio da hoda. Hodanje je proces koji se uči. Za njega su potrebni strpljenje i vreme. Malo hodaš, malo padneš, ali ustaneš i nastaviš se. Svaki pokušaj je novo iskustvo i dodatno znanje. Poslušaj svoj glas, dozvoli da te instinkt vodi. Raduj se! Svaki početak ima jasan cilj: uhvatiti balans, postići ravnotežu i biti stabilan. Prve tri godine poslovanja su za ideje i ciljeve podjednako važni kao što su to prve tri godine na početku svakog života. Nakon te tri godine hodanje preraste u brzi hod, pa trčanje, skakanje… sve ide samo od sebe.

 Kako biznis da prohoda bila je tema koju smo pričali na panelu 4 Sa početka priče.

Gosti panela Filip i Jelena podelili su svoje iskustvo o procesu postavljanja na tržište proizvoda „Ćao, Šećeru” – zdrave kuglice za sladokusce. Filip ističe: „Ovaj brend je šmeker.” Meni je takav opis beskrajno dobar, jer je to slogan koja govori – šaljem jasnu poruku i znam šta mi je cilj.

Naučili smo od šmekera da je za prohodavanje najvažnije biti budan, aktivan i potpuno obuzet vizijom i idejom. Važno je da te vodi samo tvoja ideja, a ne tržište. Imaj strpljenje, ne gubiti entuzijazam i volju. Ne dozvoli da igra postane preozbiljna. Svaki napredak je vredan pažnje i onaj mali korak zaslužuje slavlje i aplauz.

Seti se – prohodati znači učestvovati u jednom nestabilnom procesu, koji zahteva posvećenost, upornost, hrabrost, ali i radost.

Kada biznis prohoda, dolaze nove etape, novi izazovi, baš kao i u životu. Sve se može uporediti jedno sa drugim, ali važno je znati kad ustati, a kad sesti. Puno je primera i priča oko nas, zato je neophodno da se čujemo, razmenimo i učimo jedni od drugih.

To je inspiracija za postojanje Panela „Sa početka priče”, tu smo da se podržavamo, delimo iskustva i rastemo zajedno. Nisi sam, nemoj da zaboraviš tu istinu, svi prolaze ili su prošli kroz isti proces.

Da li je trenutak kada stanemo na noge momenat kada se završi lekcija? Prohodala sam i šta sad?

Novi panel najavljen je za 21. februar u 18 h  Sada već poznato mesto: CZK „Vlada Divljan”

Čekam te na još jednom panelu, sa novom temom „Rad na sebi i preduzetništvo”. Već predosećam da će biti zabavno.

Ali od sada i sigurno, jer ovaj panel ima čvrstu podršku Opštine Palilula.

Kad podrška stigne, lako je prohodati, lakše je hodati. Misli o tome, a do tad tapšem i kličem: „BRAVO, BRAVO!”

Vidimo se na panelu!

Rezerviši svoje mesto prijavom na e-mail:

marijakrsmanovic06@gmail.com

BESPLATAN PRIRUČNIK

U 5 koraka od nereda
do reda u ormanu

Upiši svoj imejl i preuzmi priručnik, i da znaš umem pismom da iznenadim.
PREUZMI PRIRUČNIK
Priručnik
close-link

Prijavi se na Newsletter

Šaljem pisma iznenađenja, ako želiš da te pismom iznenadim upiši se u adresar MK
Prijavi se
close-link