//PRIČA O IZLOGU CZK VLADA DIVLJAN – ZAHVALNOST

PRIČA O IZLOGU CZK VLADA DIVLJAN – ZAHVALNOST

2018-11-02T19:24:17+00:00

Koliko je zahvalnost prisutna i na koji način se ispoljava?

Pitala sam sebe, pitam i Tebe: Da li zahvalnost živi kroz osećaj i postupak ili je dovoljno zapisati svoju zahvalnost na list papira?

Smatram da zahvalnost živi kroz svaki postupak, nije dovoljno na papiru napisati zahvalan sam za… Dozvoli da se zahvalnost koju nosiš u sebi prenosi i oseti, to je suština. Zahvalnost se ne zapisuje, ona se pokazuje i deli kroz svaki postupak, misao i osećaj, jer sve što se ne deli zapravo i ne postoji.

Bilo je potrebno vreme da ova priča sazri u meni, da se ushićenje umiri, da ojačam i pre svega poverujem da je sve moguće kada čvrsto veruješ.

Ova priča nastala je pre godinu dana dok sam tragala za rešenjem ubeđena da radim pravu stvar. Nisam znala kako, ali sam verovala u ideju i rešenje, nespremna da odustanem.

Sve se odigralo  prošle zime. Tema mog delovanja tada bila je javni nastup. Kako bih rešila određene izazove vezane za vođenje panela, imala sam sesiju sa glumcem, mentorom i autorom radionice javnog nastupa. Kada ne znam, pitam one koji znaju.

Nakon našeg prvog mentorskog susreta, zamolio me je da se pojavim i na njegovom seminaru, ubeđen da će mi koristiti. Otpor prema grupi s moje strane bio je jak. Međutim, zahvalnost koju sam osećala prema činu tog čoveka je pobedila i otišla sam na njegov seminar. Priznajem, bezvoljna i nemotivisana, ali on mi je pomogao i zbog njega sam tog dana bila u grupi iako nisam želela.

Zahvalnost je pobedila! Danas kažem još glasnije: Hvala ti!

Bila sam zbunjena u naletu kreiranja panela na putu svoje vizije, nejaka i nepodržana, prisustvovala sam seminaru. Taj događaj je bio ono pravo mesto u pravo vreme i zato sam tom čoveku još zahvalnija. Taj neželjeni seminar je omogućio rešenje mog tadašnjeg izazova: gde će se panel Sa početka priče održavati i kako će nastaviti da širi svoj glas.

Tog dana na tom mestu, upoznala sam osobu koja je omogućila da se vizija o panelu, podršci, preduzetništvu i razmeni ostvari. Veruj mi, nikad ne znaš gde ćeš koga upoznati. Ne izbegavaj prilike nego ih svestrano pozdavi. Nikad se ne zna. Nemoj dozvoliti da ti bude žao što nisi učinio korak. Nađi ono mesto u sebi iz kojeg možeš iskreno da deluješ, otvoreno i sa poverenjem. Zar to nije zahvalnosti?

Ovom pričom želim da te podstaknem da se pojaviš tamo gde ti se iz nekog razloga ne ide, jer tek kad pobediš unutrašnji otpor, dolazi rešenje. Došla sam do izloga UK Palilula vođena osećajem zahvalnosti sa verom da radim pravu stvar.

Kada zakoračiš na put svoje vizije, nema prostora za povratak, to je onaj trenutak kada gledaš napred fokusiran u ono kako može. To je staza koja se boji bojama tvog izbora, onako u skladu sa tobom.

Ovaj izlog me je zagrlio svim svojim srcem, raširio mi krila sa čvrstom verom da moje delovanje ima smisla. Izlog koji me bezrezervno podržava i podstiče da rastem i da uz mene rastu drugi. On je moj oslonac, sigurnost i mesto sa kojeg vizija raste i širi dobar glas.

Bila sam na pravom mestu u pravo vreme i zato panel Sa početka priče živi svoj život. Baš tu svakog meseca, lice u lice, susrećem se sa ovim izlogom koji me čvrsto grli i tako podstiče pozitivan osećaj koji delim svakodnevno. Ovo je izlog koji je podstakao ostvarenje i podržao me na putu moje vizije.

Ne razmišljam o onom što me zaustavlja, isključivo koračam podstaknuta vizijom, vođena verom i osećajem zahvalnosti.

U ovoj preduzetnik igri vreme ne postoji, to su reči mog najvećeg učitelja, žene zmaja, one koja zna. Zaista, na putu preduzetništva vreme je sporedna stvar. Koračam, noge me same vode, ne zaustavljam se. Zastajem, ali ne stajem. Vodi me osećaj zahvalnosti.

Na mom putu ima puno onih kojima sam neizmerno zahvala, da njih nije moje delovanje ne bi bilo moguće. Hvala svima koji stoje uz mene i koji su na bilo koji način bili, ili su i dalje, deo moje priče koja više nije na početku. Ova žena ne zaboravlja!

Uvek postoji način da se ideja sprovede u delo zato kreni u susret svojoj viziji!

MK

BESPLATAN PRIRUČNIK

U 5 koraka od nereda
do reda u ormanu

Upiši svoj imejl i preuzmi priručnik, i da znaš umem pismom da iznenadim.
PREUZMI PRIRUČNIK
Priručnik
close-link

Prijavi se na Newsletter

Šaljem pisma iznenađenja, ako želiš da te pismom iznenadim upiši se u adresar MK
Prijavi se
close-link