/, Priče o izlozima/PRIČA O IZLOGU – KLJUC

PRIČA O IZLOGU – KLJUC

2018-11-02T19:19:32+00:00

Prijatelj je osoba koja te gurne i ne mora da te voli!

Koliko imaš prijatelja koji te podstiču da ideš tamo gde želiš? Ti ne krećeš jer te strah sprečava, a oni te ne guraju jer je njihov strah jači.

Ova priča nastala je u trenutku kada su se u mom životu preplitali prijateljstvo, posao i ljubav. Na ulicama Beograda tih dana sam tražila jedan dobar primer da napišem priču o prijateljstvu, ženi i poslu.

Bio je to jedan od onih prelomnih dana, našla sam se na raskršću između imati i biti. Želela sam da budem, ali nisam znala kako. Misao o prijateljstvu znatiželjno je sekla moj život poput noža, i to na raskrsnici gde biti i imati dobijaju novi smisao. Provodila sam vreme lutajući i tražeći novi put, sa pitanjem koje je odzvanjalo u glavi: može li drugačije, može li prijateljstvo imati onu drugu dimenziju, jer šta je zajedništvo ako nije zajedno.

A kako ćemo zajedno ako se ne prihvatamo?

Moje iskustvo sa prijateljima nije uobičajeno, ali znam da ima onih koji žive priče meni draže i lepše, one priče koje potvrđuju da prijateljstvo znači „zajedno“.

Kad se žene udruže može da se desi ili rat ili čudo. Ne volim ratove, ni nagle promene, ali zato u čuda kao luda verujem.

Izlog Kljuc me je obasjao kao jutarnje sunce rosu. Sve je moguće ako pametno biraš! Prijateljstvo i posao kažu ne idu zajedno, ali uvek postoji onaj jedan primer koji ruši pravila. Nisam znala, sada znam – može se koračati ruku pod ruku sa prijateljem, onim jednim za čitav život, osvajati i graditi. To je osoba koja te drži za ruku i zajedno sa tobom seče život.

Dišete u istom ritmu, korak vam je jednako dug, tako da niko ne kasni, a sve se dešava u istom ritmu. Prolazite kroz iste teme i iste dileme zajedno. Kada se tako korača, prijateljstvo se razvija u jednu celinu.

Ovaj izlog podsetio me je da je moguće da se spoje prijateljstvo, ljubav i posao. Dve prijateljice zajedno grade svoj svet, povezale su posao, strast i ljubav.

Sve može ako me držiš za ruku i koračaš sa mnom istim putem sa istim ciljem, obojenim bojama ljubavi.

Naravno, kroz život steknemo veliki broj prijatelja. To su uglavnom osobe koje se pojave onda kada su najpotrebnije, završe zadatak pomognu i odu. Zahvalna sam životu što mi šalje takve ljude, da me gurnu onda kada nisma spremna sama da se bacim. Hvala!

Vrlina je prepoznati ih. Nije neophodno da se vežeš za svaku osobu koja uđe u tvoj život, ali jeste važno da poštuješ i da ceniš to što ti život šalje pravu osobu u pravom trenutku koja te podrži da nastaviš i povežeš se na novu frekvenciju. Svi ti ljudi koji su došli u moj život da mi pomognu da premostim teškoće i porastem jesu moji veliki prijatelji. Sve ih volim i svima sam im zahvalna, nikog ne zaboravljam i svima šaljem ljubav. Oni su došli da bih ja mogla da rastem, to je njihova uloga u ovoj mojoj igri.

Nisam uspela da koračam istm korakom ni uz jednu prijateljicu na duge staze, ali verujem da će se pojaviti ona jedna koja će rame uz rame, nogu pred nogu osvajati život zajedno sa mnom.

To je moguće, nisam znala, sad znam!

Izlozi su kao i znakovi pokraj puta, ako pročitaš poruku koju prenosi, onda si uspeo, ako ne znaš da je pročitaš, džaba ga bilo.

Svakome je potrebna ljubav iako nisu pored mene, šaljem ljubav svakoj ženi koja je bila u mom životu, duže ili kraće vremena. Sve su one moji prijatelji, donele su u moj život znanje, iskustvo i radost.

Ja neću zaboraviti, a zapamti i ti – prijatelj je osoba koja te gurne i ne mora da te voli!

Izlog KLJUC otvorio je svoja vrata i  uveo me u moj ženski svet u kojem je biti važnije od imati.

Hvala!

MK

 KLJUC Klub Ljubitelja Cipela

BESPLATAN PRIRUČNIK

U 5 koraka od nereda
do reda u ormanu

Upiši svoj imejl i preuzmi priručnik, i da znaš umem pismom da iznenadim.
PREUZMI PRIRUČNIK
Priručnik
close-link

Prijavi se na Newsletter

Šaljem pisma iznenađenja, ako želiš da te pismom iznenadim upiši se u adresar MK
Prijavi se
close-link