/, Priče o izlozima/PRIČA O IZLOGU TITAN FITNESS – POVRATAK

PRIČA O IZLOGU TITAN FITNESS – POVRATAK

2018-11-02T19:23:09+00:00

Koliko blokade utiču na akciju i odluku?

To pitanje sam tih dana konstantno postavljala sebi. Blokade u potpunosti utiču na akcije i odluke. Ne možeš da se pokreneš ako si blokiran a kamoli da doneseš pravu odluku. Bilo da si „vezan“ uverenjima, traumom ili nekim drugim negativnim iskustom. Prošlo je tri godine od kada sam servirano u svili dobila lekciju života – nauči da čuješ svoj glas, pronađi svoj put.

Zato ovo nije bilo koji izlog i nije bilo kakva priča, ovo je priča o meni. Ponekad odemo sa željom da se nikad više ne vratimo, a ponekad se samo zaustavimo sa jednim ciljem – sačekaj pravi trenutak. Pre tri godine se dogodila moja nezgoda. Loš dan za skijanje, magla i ja, na stazi se tog dana nije mogao videti prst pred okom. Izgubila sam ravnotežu i desilo se, pala sam. Povreda levog kolena je u tom trenutku bila preko potrebni luksuz, odmor. Nastupilo je ležanje, čekanje, bolovi i strpljenje su bili sve što sam tada nosila sa sobom. Oduzeo mi je život ono što sam najbolje znala da radim kako bi mi pokazao šta to još sve mogu i umem. Moj tempo života imamo je cenu, platila sam i sad verujem da smo izravnali račune život i ja.

Bodrim sebe, trudim se i pokušavam da se vratim redovnom vežbanju, ali jedino što uspevam jeste da krenem i stanem, i tako u krug: krenem-stanem, nikako da produžim, cupkam u mestu kao ping pong loptica. Prihvatila sam, sama neću moći, potrebna mi je podrška.

Baš tog dana, obuzeta takvim mislima, naletela sam na tablu Titan Fitness 

Tog trena obasjala motivacija, poželela sam da pokušam. Za njih sam znala od ranije, njihov izlog je uvek bio inspirativan i drugačiji od svih ostalih, ali nisam znala da su baš tu, na mestu koje u poslednje vreme često posećujem. Rešenost je u meni rasla iz minuta u minut motivisana napisala sam imejl u želji da dobijem ovu priču, jer ovo je moj korak napred. Priču sam dobila, ali je uz nju stigao još jedan izazov „prenesi je dalje“.

Rešena da pobedim i nastavim, pišem priču o izlogu Titan Fitness koji predstavlja život ili način života.

Iako me je pomalo sramota, tek sad sam shvatila kako izgleda biti osoba koja se nalazi ispred trenera. Dok sam i sama bila trener, dugo nisam mogla da razumem kako je moguće da vežbači nemaju motiv da se kreću i vežbaju, kako nisu svesni da se samo pokretom energija umnožava, da je trening jedina sigurna investicija koja vraća u život.

Imala sam disciplinu i ritam, to je bio moj stil života. Ono što je nekad inspirisalo danas me je blokiralo. Evo me na mestu gde je trening obaveza, na mestu gde za trening nema vremena, onom mestu gde za članarinu nema mesta u budžetu. Koleno me svakog dana podseti šta mu je potrebno, leđa takođe, snaga mi je drastično opala i pored svega toga za trening nemam vremena.

Motiv dok sam stajala na centralnoj pozicoji fitnes sale, bio je: vežbati možemo svuda, svakoga dana i sata, a sada sam zaglavila na mestu nezgode, ostala sam negde između staze i skijanja, ležim nepomična. Kada bih rekala da nisam pokušala, lagala bih.

Ušla sam sigurna u prostorije Titan Fitness. Ovde hoću da nastavim, ovde želim da se oporavim, sa ovog mesta želim da nastavim dalje. Rešila sam, a kad rešim nema više nazad. Dvojica mladih trenera, udruženi stvorili su tim koji podržava, motiviše i pokreće sve one koji se nalaze na ovom mestu na kojem sam sada i ja. Trener sam i znam šta treba da radim, ali sam isto tako trener koji ne zna kako sebi da pomogne da nastavi dalje. Priznajem, ne znam. Želim, ali ne znam kako.

Ovo je priča koja se zove Povratak. Svi smo mi nekada odlazili od sebe, ali znam da se svako bežanje završavalo vraćanjem. Možeš bežati od svega, ali od sebe ne možeš uteći. Odlazila sam nekoliko puta u životu svesna da se više nikad neću vratiti i nisam istina je, bilo je bolno, ali neophodno. Kada je trening u pitanju nisam otišla, samo sam se zaustavila, strpljivo čekajuči pravi trenutak. Ovaj izlog razbija moju slabost, ruši blokadu i podržava koračanje.

Moj izlog, moja priča i povratak sebi. Trening je deo mene, a parola vežbati možemo svuda svakoga dana i sata probudila se, srce mi govori spremna sam.

Šta je dobar tim, ako nije zajedništvo. Udruživanje donosi rezultate, zato su oni zajedno, otkrili su pre mene da je dobar tim sve. Trening je za energiju neophodan. Zdravlje i kreativna akcija dolaze kroz pokret i vežbanje. Kad vežbaš regenerišeš energiju, odnosno stvaraš novu. Fokus na cilju, podrška i motivacija važni su za uspeh. Titan Fitness Camp je mesto sa kojeg se širi podrška uz njih može da se otkloni blokada, njihova pozitivna energija otvara vrata uspeha i zdrave pozitivne akcije, jer samo akcija daje rezultat.

Dobar vođa zna kako da vodi tim, a uz dobar tim sve blokade mogu da se ruše!

Kreni sad!

                              Hvala Titan Fitness što ste mi dozvolili da napišem priču o vašem izlogu.

BESPLATAN PRIRUČNIK

U 5 koraka od nereda
do reda u ormanu

Upiši svoj imejl i preuzmi priručnik, i da znaš umem pismom da iznenadim.
PREUZMI PRIRUČNIK
Priručnik
close-link

Prijavi se na Newsletter

Šaljem pisma iznenađenja, ako želiš da te pismom iznenadim upiši se u adresar MK
Prijavi se
close-link