//PANEL 3 – PREPREKA KAO IZAZOV NA PUTU KA OSTVARENJU CILJA

PANEL 3 – PREPREKA KAO IZAZOV NA PUTU KA OSTVARENJU CILJA

2018-11-02T20:00:57+00:00

Koliko često na putu ka ostvarenju cilja naiđeš na prepreku, planiraš, a život te demantuje?

Moje iskustvo govori da se na prepreke nailazi svakodnevno. Od onih malih, pa do prepreka koje se ponekad čine nepremostivim. Složićeš se sa mnom da su one ipak važna sklopka života. Da nije njih, ne bi bilo napetosti, a kako bi se bez napetosti rodila nova ideja. Ako život ne žulja, nema potrebe da otvaraš nova vrata – zar nije tako? Demantuj me ako je tvoje posmatraje drugačije.

Prepreka stvara dinamiku i poziva na akciju, gasi lenjost i budi onog borca u svakome od nas. Život stalno proverava koliko zaista želiš da stigneš do cilja, pa nameće izazove. Čini mi se da tako testira, traži potvrdu naših želja i namera. I na kraju, kao nagradu, pruža ti motivaciju da nastaviš ka kraju puta. Ako veruješ svim srcem, osećaš da je to ono pravo za tebe, nema te prepreke koja te neće motivisati na novi korak i novu akciju. Možda moje reči zvuče naivno, međutim, imam dokaz u vidu još jedne priče koja potvrđuje da prepreka motiviše.

Tu priču podelila je sa nama na panelu „Sa početka priče 3” Tamara Kalinić, ispred brenda MILA VILA.

Ona je žena koja je uspela da život preokrene u svoju korist u trenutku kada je delovalo da se sve raspada. Sa pitanjem kako i od čega da preživi, krenula je nepoznatim putem, sigurna da radi pravu stvar. Verovala je sebi, poslušala dete pored sebe, preuzela akciju i počela da stvara kreacije iz svoje mašte. Poslušala je unutrašnji glas i tako, naizgled bezizlaznu situaciju, preokrenula u svoju korist.

Lično iskustvo i priču nesebično je podelila na panelu 3. Govorila je iskreno i jasno o tome zašto je za nju prepreka predstavljala motivaciju i davala joj vetar u leđa. Znala je šta hoće i gde želi da stigne. Možda još uvek nije na tačnom mestu koje je zamislila, ali svakim danom je sve bliža cilju.

Njeno iskustvo je još jedna u nizu priča podrške i inspiracije, koje panel „Sa početka priče” stvara. Ovi paneli su mesto gde se podrška širi mimo okvira. Preduzetništvo nije ništa drugo nego preduzimanje, a preduzetnik osoba koja deluje. Svi smo mi preduzetnici, jer svako od nas preduzme po neku akciju svakog dana. Dakle, prepreka nije ništa drugo nego izazov i motivacija na putu ostvarenja.

Ovaj panel postoji kako bi omogućio da rastemo zajedno podržavajući jedni druge, stvarajući zajednicu onih koji nisu zaboravili da život čine ljudi. Jedni drugima smo važni i jedni bez drugih ne možemo da napredujemo. Tu smo da podržimo, stvarmo i gradimo bolji svet koji ne činim JA, nego MI. Uspeh i uspešne vole svi, samo retki imaju sluh za neuspeli pokušaj, za novu ideju, drugačiji sadržaj. Svaki pokušaj je zlata vredan, bio on uspešan ili ne. Važno je boriti se, ne odustati i uvek pružiti svoj maksimum. Podrška dolazi uvek, baš onda kad treba i uvek sa one neočekivane strane. Stigne i ohrabri u pravi čas. A ja sam tu da podržim i pomognem. Naravno, ne mogu da uradim ništa umesto tebe, ali mogu da te ohrabrim da ne odustaneš, već da nastaviš da koračaš ka cilju.

Nema instant recepata, ni uspešnih, ni neuspešnih. Jednaki smo, svako sa svojim temama i dilemama

Baš to me je naučio treći panel, a Mila Vila je dala vetar u leđa ovom događaju i povećala našu skupinu za još više novih lica, spremnih da šire podršku na druge.

Kako biznis da prohoda jeste tema narednog panela, tema koju će preneti tvorci brenda „ĆAO ŠEĆERU”, Stefan i Jelena. Oni su osobe sa bogatim znanjem i iskustvom iz oblasti marketinga. Njihov brend „Ćao, Šećeru” jeste velika motivacija. Imaju puno toga da podele sa nama, njihova priča motiviše i podstiče ono najbolje što se krije u svakom od nas.

Znam zašto „Ćao, šećeru” pravi kuglice, a ukoliko i tebe interesuje odgovor, a ova tema inspiriše, potvrdi svoj dolazak na imejl: marijakrsmanovic06@gmail.com.

Vidimo se 17. januara u 18 h CZK „Vlada Divljan”, Mitropolita Petra 8, Beograd

BESPLATAN PRIRUČNIK

U 5 koraka od nereda
do reda u ormanu

Upiši svoj imejl i preuzmi priručnik, i da znaš umem pismom da iznenadim.
PREUZMI PRIRUČNIK
Priručnik
close-link

Prijavi se na Newsletter

Šaljem pisma iznenađenja, ako želiš da te pismom iznenadim upiši se u adresar MK
Prijavi se
close-link