//SRCE DOMA ORMAN

SRCE DOMA ORMAN

2019-01-03T20:12:23+00:00

Prostor kao i čovek mora biti u balansu

Ulaskom u nečiji dom prvo što primetim je zapravo višak, sve ono što izlazi i stvara disharmoniju prostora. Životni prostor treba da bude izbalansiran i harmoničan da bi živeo svoj pun potencijal. Uvodi se u ravnotežu kroz sve ono što se u njemu nalazi. Ne pruža svaki orman mogućnost za megalomanski sadržaj. Potrebno je ući u srž, izvući ono najbolje iz njega.

Budi obazriv prema njemu, trpeće sve što u njega unosiš, podneće i više nego što možeš da zamisliš. 

Prostor trpi sva stanja

Nikada ne govori šta mu smeta, ne ume da se buni, da vrišti i moli da mu je previše. Vremenom utone u neki začarani svet, izgubi vedrinu, potamni, kao da ne diše i ne pokazuje radost.

Tako prenatrpan pati i ne može da pruži najbolje od sebe, jer se od zbrke svetlost ne probija, a ona je životna energija. Zaroniti duboko u svoj orman kako bi dobio osećaj identiteta, razumeti odakle i kako sve te stvari dolaze zaista je važno.

Stvari u ormanu ne treba da budu nešto ustajlao i prašnjavo, one su opipljive. Boje i teksture njegove unutrašnjosti neka uvek budu spremne da izađu van. 

Sređivanje ormana je velelepno i intimno iskustvo razgovora sa sobom

Magija se krije u njemu, orman ima integritet i dušu, sve u njemu treba da ima veze sa lepotom. Žena teži da svakodnevno nosi na sebi ono što oseća unutar sebe. Moda od pre pet godina nije ista kao ova danas, ona se drastično promenila i za dve godine. Čovek se kao i moda drastično menja, suština je živeti u skladu sa promenom. Ne hranimo se garderobom.

Moda se vezuje za stav, za mene je moda = lični izbor i stav.

Strpljivo i posvećeno stvaraj igraj se bez ograničenja. Praznina može biti veoma dinamična. Nemoj da se navikavaš, menjaj jer promena je konstantna. A orman je srce koje kuca, prati njegov ritam.

Razigranost uvek podstiče kreativni razvoj, da bi se izgradio stil potrebno je da se razigraš sa odećom koju poseduješ. Ne treba da želiš ništa novo dokle god ne naučiš da izvučeš maksimum iz onoga što već imaš. Kada naučiš da koristiš ono sve što već poseduješ, tada možeš uzeti još.

Ako samo uzimaš, a 100% ne koristiš, onda to uzimanje nema baš nikakav smisao osim preterivanja. Skloni smo da preterujemo u svemu i baš zato se vraćam na sadržaj ormana.

Neka bude 100% ti. Najviše se radi o stilu, stavu i kako odeća čini da se osećaš. Sve je to proces zabave, zadovoljstva, izražavanja sopstvene ličnosti kroz dizajn. Poželi da nadigraš sebe kako bi izgradio svoj lični stil. Odeća zaista komunicira, nadilazi jezik i ruši sve barijere. Odabirom zapravo šaljemo poruku, toga treba da budemo svesni. Zato se uvek pitaj:

Kako ovim izborom komuniciram?

Igraj se, eksperimentiši, to je način da dođeš do pravog rešenja za sebe. U procesu uređenja, dizajniranja prostora ormana po meri vlasnika, potrebno je razmišljati šta želiš, šta ti je potrebno. Tvoj orman je srce tvog doma. Neka bude organizovan i neka se razvija kao organizam koji apsolutno učestvuje u tvojoj realnosti, ravnoteži i balansu.

POŠTUJ SVOJU OMILJJENU ODEVNU KOMBINACIJU, nemoj da je voliš, poštuj je!

Neka tvoj orman bude jasno prepoznatljiv, minimalistički sa notom modernizma, pročišćen, od neformalnosti i neusiljene odeće do šika.

Nema mnogo saveta, svako je individua za sebe. Orman je tihi govor luksuza koji se ne nameće nego služi stvarnoj ženi da se oseti privlačnom, bude svoja i sebi dosledna.

Baci sebe u žar ostvarenja svoje vizije. Prisećaj se da ne može sve odjednom. Korak po korak, kreni u razgovor sa ormanom, zapamti on je srce svakog doma.

Inspiriši se vizuelnim, jednako kao i unutrašnjim svetom. Nisu samo pogledi u pitanju, važna je i refleksija.

MK

BESPLATAN PRIRUČNIK

U 5 koraka od nereda
do reda u ormanu

Upiši svoj imejl i preuzmi priručnik, i da znaš umem pismom da iznenadim.
PREUZMI PRIRUČNIK
Priručnik
close-link

Prijavi se na Newsletter

Šaljem pisma iznenađenja, ako želiš da te pismom iznenadim upiši se u adresar MK
Prijavi se
close-link