//ŠTA RADITI NAKON SREĐIVANJA ORMANA

ŠTA RADITI NAKON SREĐIVANJA ORMANA

2019-02-22T08:29:43+00:00

Orman je sređen i šta sad!

Izvađeno je iz njega sve što više ne želiš da koristiš, ono što više nisi ti. Kako dalje pitanje je koje sve češće stiže u moj inbox. „Moj orman ponovo diše, Marija šta je najbolje sada učiniti kada sam postavila sve na pravo mesto i orman dovela do željenog stanja?“

Odgovaram:

Opusti se, započet je prirodni ciklus promene iz starog u novo. Ono sto sad sledi je faza prepoznavanja, jer tvoj orman to si ti, daj sebi dovoljno vremena da osetiš koji je sledeći korak.

Sada kada se sadržaj tvog ormana upola smanjio neophodno je da za početak počneš da koristiš komade garderobe koji su prisutni, upotrebljavaj ih svakodnevno. Potrebno je da menjaš, biraš i kombinuješ. Samo upotrebom možeš krenuti putem promene, a naročito u promenu ličnog stila. Kažem stila ne slučajno, to je ona česta zavrzlama sa kojom se susrećemo svi. Koji je to moj stil, ko sam ja danas, šta želim, koji je to moj savršen komad garderobe? Odgovore na ova pitanja dobićeš ako posmatraš sebe, počneš da obraćaš pažnju na stvari koje su zadržane kao vrednost. Svesno koristi, otkri koji su tvoji favoriti, koji komadi garderobe te najviše raduju.

Ovo je važan deo posla, jer dešava se da u prvi mah ostanu zadrže stvari za koje se kasnije ispostavi da im više stvarno mesto nije u tvom ormanu. Zato gledaj i sve će ti se predočiti samo. Stavi u focus “koristim”.

Polako, ne žuri sa odlukama! Igraj se sa stvarima promeni način upotrebe, kombinuj kako do sada nikad nisi, spajaj ne spojivo, podstakni kreativnost, probudi maštu, razigraj se. U većini slučajeva to novo tek dolazi i mora se prepoznati ne da se nagađa i ne nikako da dolazi iz puke želje koju nameće trend, promena dolazi iz tebe.

Govorila sam o tome već, ali rado ću govoriti ponovo. Velika greška leži u kupovini. Mnogo se više kupuje, a mnogo manje koristi kupljeno. Zato je u fazi “očistila sam orman i šta sad” od velikog značaja staviti fokus na upotrebu sadržaja koji je prisutan. Kad kažem upotreba mislim 1000% koristi, izvuci maksimum iz onog što imaš.

A kad kreneš u kupovinu novih stvari, dozvoli da pravi komad pronađe tebe, ne juri za njim. Neka tvoj novi kriterijum prilikom izbora bude srce, sigurna sam da ćeš tako napraviti pravi izbor i izgraditi svoj autentičan „stil“. Daj sebi vreme da prepoznaš šta je ono pravo za tebe. Lični stil se menja isto kao i mi, to je prirodan tok, i da to je sasvim ok. Neke su stvari zaista večne i sigurna sam da ih i ti u svom ormanu imaš, koristi ih.

Svi doživljavamo konstantnu promenu, da li misliš da se ona ne odnosi i na tvoj orman?

Da rezimiram

šta raditi nakon sređivanja ormana:

  • Usredsredi se da maksimalno upotrebljavaš to što je ostalo vredno tvoje pažnje
  • Dopusti da koristeći komade koji su prisutni, upoznaš novu sebe, jer to što je ostalo odraz je tebe u ovoj životnoj fazi
  • Prihvati da je neophodno vreme da osetiš šta zaista u njemu sada fali, ne žuri da obnavljaš, kupuješ i ponovo sakupljaš
  • Igraj se spajaj onako kako do sada nikad nisi

Tvoj zadatak je da nastaviš da održavaš orman čistim urednim i preglednim. Da vraćaš stvari na određeno mesto, koristiš i pratiš čemu je zaista mesto u tvom ormanu, šta je u njemu ostalo, a možda bi trebalo zauvek da ga napusti. Ne štedi sebe, a ni garderobu. Pusti neka stvari pronađu tebe, ne traži ti njih, to je moja omiljena igra odavno i baš zato ne znam više za pogrešan izbor.

Poveži se sa sadržajem, zadrži prisutnost, stavi fokus „da nosiš“. Razmisli koji su to komadi odeće koji ti nedostaju, ako ti uopste nedostaju?

Upotrebljavaj svakodnevno ono što je prisutno. Slušaj i posmatraj svoje potrebe, žena u tebi zna otvori se da je čuješ. I ne žuri! Kada te spopadne nesigurnost, prvo ponovo izvadi stvari na svetlost dana i podseti se sa čime sve raspolažeš. Ne kupuj! Nikako ne odmah nakon spremanja ormana.

I za kraj postavi sebi pitanje koliko te novi izgled tvog ormana raduje?

Stil je dokaz da ne postoji univerzalna lepota. Lepota  je u različitosti, a ona je neponovljiva. Zato je jedino pravilo  koje prihvatam „nema pravila“.

Ukoliko imaš pitanja nedoumice ili poteškoće prilikom sređivanja ormana možeš me kontaktirati OVDE

Srdačno,

MK

Foto: Pixel Evolution

BESPLATAN PRIRUČNIK

U 5 koraka od nereda
do reda u ormanu

Upiši svoj imejl i preuzmi priručnik, i da znaš umem pismom da iznenadim.
PREUZMI PRIRUČNIK
Priručnik
close-link

Prijavi se na Newsletter

Šaljem pisma iznenađenja, ako želiš da te pismom iznenadim upiši se u adresar MK
Prijavi se
close-link