/, Uređenje ormana/SVE PREDNOSTI MALOG KOFERA

SVE PREDNOSTI MALOG KOFERA

2018-11-02T20:38:01+00:00

Zašto se i pored svih saveta i preporuka na temu pakovanja za putovanja ponavlja ista greška, previše stvari za malo dana?

Primetila sam da žena ima potajnu potrebu da u kofer spakuje, ako je moguće, sve iz ormana jer nikad se ne zna. Ona u najveći kofer pakuje sve što joj pod ruku dođe ne razmišljajući da tako stvara teret koji treba da ponese. Spakovati se u mali kofer je izazov, ne zbog same veličine već zato što je to put ka oslobađanju. Prednost malog kofera jeste što u njemu nema mesta za više od potrebnog i manje od dovoljnog.  

Sve kreće iz ormana pa i priprema za putovanja. Veruj mi, ako u ormanu nema nepotrebne odeće, neće je biti ni na putovanju.

Nije mi namera da u ovom tekstu pišem o načinima pakovanja. Mogućnosti su velike, primera na internetu ima više nego dovoljno. Želim da te usmerim na sve prednosti malog kofera.

Koliko se tebi puta desilo da u torbu staviš garderobu sa željom da je obučeš, a zapravo je ni ne primetiš na odmoru?

Meni se ovo dešavalo godinama. Rešila sam da podvučem crtu i promenim ovu naviku. Vežbala sam malo po malo, putovanje po putovanje, bilo ono kraće ili duže. Imala sam jedan cilj: što manje stvari nositi sa sobom. Ovaj cilj razvio je praktičnost i podstakao minimalizam, a pre svega oslobodio osećaja da će nešto na putovanju zafaliti. Vremenom sam otkrila tajnu.

U kofer stavljam samo komade garderobe koji su značajni za taj određeni trenutak u životu.

Vežba pakovanja u mali kofer razvija veštine neophodne za svakodnevni život. Pomoću njih usmeravaš svoje vreme i snagu ka onome što te zaista raduje. Naučiti sebe da putuješ sa malo prtljaga jeste izazov, ali time pomeraš svoje granice uobičajenog. Sve sam ovo iskusila na svojoj koži zato i znam, mali kofer je velika prednost.

Prva prednost malog kofera jeste što te natera da spakuješ  samo ono što ćeš zaista iskoristiti. To znači: višku mesta nema. U njemu ima prostora samo za garderobu koja će biti rado upotrebljena.

Druga prednost je sloboda pokreta. Uz malo prtljaga brže se korača, nema zadržavanja i sve prepreke se lako prevazilaze. Samostalno prenosiš svoje malo carstvo dragocenosti. To je sreća.

Treća i najvažnija prednost  je što se uz malo prtljaga osećaš slobodno, a sloboda otvara prostor za radost.

Slažem se da nije isto pakovati se za 3, 5 ili 75 dana, ali ako pođeš od svog ormana, suvišne garderobe neće biti ni u koferu. Ne želim da ti namećem šta na put treba poneti, a šta ne; kako se spakovati, koji način primeniti. Želim da te podstaknem na razmišljanje da ti je zaista malo potrebno da se opustiš i uživaš. I da ne zaboravim: sa što manje stvari izbor uklapanja je zanimljiviji, jer stil grade detalji.

Veruj mi na reč: malo prtljaga otvara put ka slobodi.

Do narednog posta na temu Mali kofer – velika prednost koja rađa radost, želim da pokušaš da otkriješ sve prednosti koje on Tebi daje.

MK

Prijavi se na Newsletter

Šaljem pisma iznenađenja, ako želiš da te pismom iznenadim upiši se u adresar MK
Prijavi se
close-link