/, Uređenje ormana/SVE PREDNOSTI MALOG KOFERA

SVE PREDNOSTI MALOG KOFERA

2018-11-02T20:38:01+00:00

Zašto se i pored svih saveta i preporuka na temu pakovanja za putovanja ponavlja ista greška, previše stvari za malo dana?

Primetila sam da žena ima potajnu potrebu da u kofer spakuje, ako je moguće, sve iz ormana jer nikad se ne zna. Ona u najveći kofer pakuje sve što joj pod ruku dođe ne razmišljajući da tako stvara teret koji treba da ponese. Spakovati se u mali kofer je izazov, ne zbog same veličine već zato što je to put ka oslobađanju. Prednost malog kofera jeste što u njemu nema mesta za više od potrebnog i manje od dovoljnog.  

Sve kreće iz ormana pa i priprema za putovanja. Veruj mi, ako u ormanu nema nepotrebne odeće, neće je biti ni na putovanju.

Nije mi namera da u ovom tekstu pišem o načinima pakovanja. Mogućnosti su velike, primera na internetu ima više nego dovoljno. Želim da te usmerim na sve prednosti malog kofera.

Koliko se tebi puta desilo da u torbu staviš garderobu sa željom da je obučeš, a zapravo je ni ne primetiš na odmoru?

Meni se ovo dešavalo godinama. Rešila sam da podvučem crtu i promenim ovu naviku. Vežbala sam malo po malo, putovanje po putovanje, bilo ono kraće ili duže. Imala sam jedan cilj: što manje stvari nositi sa sobom. Ovaj cilj razvio je praktičnost i podstakao minimalizam, a pre svega oslobodio osećaja da će nešto na putovanju zafaliti. Vremenom sam otkrila tajnu.

U kofer stavljam samo komade garderobe koji su značajni za taj određeni trenutak u životu.

Vežba pakovanja u mali kofer razvija veštine neophodne za svakodnevni život. Pomoću njih usmeravaš svoje vreme i snagu ka onome što te zaista raduje. Naučiti sebe da putuješ sa malo prtljaga jeste izazov, ali time pomeraš svoje granice uobičajenog. Sve sam ovo iskusila na svojoj koži zato i znam, mali kofer je velika prednost.

Prva prednost malog kofera jeste što te natera da spakuješ  samo ono što ćeš zaista iskoristiti. To znači: višku mesta nema. U njemu ima prostora samo za garderobu koja će biti rado upotrebljena.

Druga prednost je sloboda pokreta. Uz malo prtljaga brže se korača, nema zadržavanja i sve prepreke se lako prevazilaze. Samostalno prenosiš svoje malo carstvo dragocenosti. To je sreća.

Treća i najvažnija prednost  je što se uz malo prtljaga osećaš slobodno, a sloboda otvara prostor za radost.

Slažem se da nije isto pakovati se za 3, 5 ili 75 dana, ali ako pođeš od svog ormana, suvišne garderobe neće biti ni u koferu. Ne želim da ti namećem šta na put treba poneti, a šta ne; kako se spakovati, koji način primeniti. Želim da te podstaknem na razmišljanje da ti je zaista malo potrebno da se opustiš i uživaš. I da ne zaboravim: sa što manje stvari izbor uklapanja je zanimljiviji, jer stil grade detalji.

Veruj mi na reč: malo prtljaga otvara put ka slobodi.

Do narednog posta na temu Mali kofer – velika prednost koja rađa radost, želim da pokušaš da otkriješ sve prednosti koje on Tebi daje.

MK

BESPLATAN PRIRUČNIK

U 5 koraka od nereda
do reda u ormanu

Upiši svoj imejl i preuzmi priručnik, i da znaš umem pismom da iznenadim.
PREUZMI PRIRUČNIK
Priručnik
close-link

Prijavi se na Newsletter

Šaljem pisma iznenađenja, ako želiš da te pismom iznenadim upiši se u adresar MK
Prijavi se
close-link